Tavaszi zöld & sárga főzi

Itt a spárga szezon! 😊 Mi tavaly még nagyon picik voltunk, még a hozzátápláláshoz is, így ez a zöldség kimaradt nálunk, de most pótolni fogjuk.😊

Ezt a zöldséget 9 hónap körül érdemes elkezdeni adni, de láttam már táblázatot, amibe 7 hónap szerepelt, de én úgy gondolom, a 8-9 hó reálisabb erre a zöldségre, de mint mindenre biztos vagyok benne, hogy erre is van még ezer variáció …😉😊

Aki ilyenkor tavasszal kezdi a hozzátáplálást az szerencsés, mert lassan beindulnak a zöldség gyümölcs szezonok és sokkal változatosabb időszak fog következni. Én nagyon szeretem ezt az időszakot, ezért is. 😊

Hozzávalók

180 g Édesburgonya (közepes méretű)
70 g Sárgarépa (3 kisebb)
30 g Vörös lencse
50 g Spárga (4 szál)
20 g Póréhagyma

Elkészítés

Megpucoljuk az Édesburgonyát, a sárgarépát és a spárga fás szárát letörjük, mint a képen lejjebb. 😊Felkockázzuk a répát és a édesburgonyát, a póréhagymát felkarikázzuk. Majd megpároljuk kb. 15-20 perc alatt vagy amíg a krumpli és a répa puhára nem főtt.

Ez alatt a vörös lencsét is jól megmossuk és kb. 3* víz mennyiségben megfőzzük. Közben érdemes ránézni ha úgy látjuk elfőtte a vizét hamarabb kicsit lehet pótolni. Nagyjából 15 percig főzzük.

Ha elkészültek alaposan össze turmixoljuk az egészet és kész is. 😊

Ez az étel már így magában is komplett, de lehet még hozzá keverni egy kis olívaolajat vagy kókuszolajat vagy joghurtot is.

Hűtőben kb. 2 napig eláll.

Fagyasztani is nagyon jól lehet és érdemes is, mert így mindig van mihez nyúlni, ha szükség van rá. 😊

Próbáljátok ki ti is!
Legyen csodás napotok!

Érdemes körbenézni a weboldalon is https://szilvamag.com/ egyéb inspirációkért a családnak és a babáknak, ha tetszik az oldal kövessétek.

Nagyon sok szerettettel ajánlom figyelmetekbe a Plum Handmade csodaszép játéktarolóit is, a gyerekszoba egyik legpraktikusabb és mutatósabb darabjai és a gyerekek és felnőttek is imádják őket! Kövessétek a facebookoldalát is ahol értesülhettek minden újdonságról!

 HASZNÁLD A SzilvaMag KUPONKÓDOT MEGRENDELÉSNÉL e-mailben, messengeren és 10% KEDVEZMÉNYT KAPSZ!  

Facebookon https://www.facebook.com/plumhandmadecrochet/

Instagramon https://www.instagram.com/plumhandmade/

plum.horgoltjatektarolok@gmail.com

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .